top of page

COACHING

met ezels

Coaching

Waarom coachen met ezels?


Ezels zijn groots in het maken van contact. Misschien dat daarom hun zintuigen zo uitvergroot zijn: de grote oren met een range aan non-verbale communicatieve eigenschappen, grote ogen vol mededogen, een aaibare en zachte vacht, een sensitieve neus, een staart die veel vertelt en aan de lippen kun je de mate van ontspanning aflezen.

Een ezel neemt je zoals je bent. Je hebt in het g-ezel-schap van een ezel geen ego of overlevingsstrategieën nodig en dat geeft een vrij en onbevangen gevoel. Met de begeleiding van coaches en de ezels als co-coach, ga je op ontdekkingsreis naar antwoorden en of inzichten in persoonlijke thema´s. Het authentieke gedrag van de ezels is vaak een krachtige metafoor in het bewustzijnsproces. Alsof je in een spiegel kijkt is een veelgehoorde uitspraak. De (h)erkenning maakt dat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden of keuzes. In de interactie met de dieren ontstaan vaak grappige situaties die een sessie licht en luchtig maken.

Het grote voordeel van deze "ezel-eigen-werkwijze" is dat deze heel direct, eenvoudig en herkenbaar is, mild confronterend en vooral speels en leuk. De ervaring leert dat het effect nog lang op een positieve manier doorwerkt.

Voor wie is deze workshop bedoeld?


De workshop is voor iedereen toegankelijk. Iedereen kampt wel eens met bepaalde levensvragen. Zit ik op de goede weg? Hoe krijg ik wat meer rust in mijn hoofd? Hoe kan ik beter omgaan met kritiek? Hoe komt het dat ik mijn werknemers niet echt enthousiast kan maken? Enfin, gewone persoonlijke dagelijkse vragen...

Workshop coaching: op aanvraag

bottom of page