top of page

 
 
 
WERKEN MET ONZE THERAPIEDIEREN

WE ZOEKEN SAMENWERKING MET :

- LOGOPEDISTE

- ERGOTHERAPEUT

- PSYCHOLOOG/PSYCHOTHERAPEUT

- ROUWTHERAPEUT

- ONDERWIJS/PEDAGOOG

- COACH

 

De meeste van onze ezels hebben inmiddels15 jaar ervaring als therapiedier. Zij zijn betrokken geweest bij allerlei oefeningen en begeleidingsplannen van kinderen en volwassenen. Soms is hun rol heel klein, zoals de rol van troostende kameraad, niet sprekend, niet oordelend. Voor kinderen die moeite hebben hun emoties te tonen kan dit al heel waardevol zijn. Maar ze kunnen ook een actieve rol hebben, zoals tijdens de mindfulness, of tijdens parcours, concentratieoefeningen en zelfs bij onderwijs.

Vind je de stap naar een eigen ezelstal te groot? Logisch, het is een enorme verantwoordelijkheid. Daarom kan je onze therapiedieren huren, handig als je pas begint of als behandelaar af en toe een ezel nodig hebt. 

Weet je niet hoe dat moet? Dat kunnen we je leren. Met de cursus Asinotherapie Basismodule kan je al aan de slag. 

We maken nu de omslag naar translationele wetenschap: de vertaling van fundamentele wetenschap naar praktische toepassingen voor cliënten. Dat betekent dat de dieren ook ingezet kunnen worden bij diverse behandelingen en therapieën. Brigitte Wijnen kan helpen met het opstellen van een behandelplan waar de ezels actief bij betrokken zijn. Mail brigitte voor een afspraak brigitte@ezelstalhansengrietje.nl

Grietje (v. geb. 2000) onze eerste therapie-ezel, is een van onze liefste dieren. Ze is bescheiden, heel meegaand, en doet altijd lief mee in activiteiten. Ideale ezel voor kinderen met laag zelfbeeld. Betrek haar bij concentratie-oefeningen, parcours en onderwijsoefeningen. Heel ervaren. Solitaire ezel.

Bram (v. geb. 2001) heeft overtuigingskracht nodig, is erg onafhankelijk. Kan zich heel goed overgeven aan iemand die ze vertrouwt, zoals hier tijdens mindufulness Heel geschikt voor sterkere karakters, maar ook een goed voorbeeld voor mensen die juist meer zelfvertrouwen willen krijgen. Sterke band met zoon Pomme.

Lisa (v. geb. 2006) is zeer mensgericht en aanhankelijk. Een dag niet gewerkt is voor haar een dag niet geleefd. Zij houdt van kinderen, zoekt hun gezelschap op, en doet de portage (wiegen op de rug van de ezel). De portage leidt tot grote ontspanning en vaak ook instante emoties.

Pomme (ruin. geb. 2018) is zeer zachtaardig en is onverbrekelijk verbonden met zijn moeder Bram. Oefeningen doen ze dus liefst samen of in de buurt van elkaar. Als Benjamin is hij nog aan het leren maar functioneert al prima tijdens de mindfulness. Op de foto een voorbeeld van steun bij verdriet.

Max (ruin. geb. 2012) is een beetje een einzelgänger, probeert wel bondjes te sluiten in de groep ezels maar het lukt hem niet goed. Hij is heel vergelijkbaar met de menselijke einzelgänger die het maar niet lukt langdurige vriendschappen af te slutiten. Max is daarom zeer geschikt als metafoor. Voor mensen is hij lief, houdt van exclusieve aandacht. Zie filmpje.

Jules (ruin. geb. 2004) is een meester in spiegelen en dat komt mede omdat hij een beetje onzeker is. Zit jij goed in je vel, dan doet hij graag met je mee. Ben je onzeker vandaag wordt hij het nog erger. Hij trekt zich dan terug. Dat is altijd goed bespreekbaar te maken met een cliënt. Op deze foto doet hij actief mee tijdens mindfulness.

Guus (v. geb. 2003) is een dominante ezel. Zeer eigengereid, onvervaard en nergens bang voor. Laat zich niet aan de kant duwen, eist haar plaats op.  Niet zo geschikt voor jeugdige, onzekere cliënten. Wel zeer geschikt voor cursussen, confrontatie met dominant gedrag, leiderschapstrainingen. En ook een zeer zachte kant. Zie foto.

Teuntje (v. geb. 2012) is hier te zien als schriel veulentje naast haar moeder Bram. Nu is ze een voloptueuze dame. Teuntje heeft haar voorkeuren, is geen allemansvriendin. Zeer sterke band met haar BFF Fiona. Bij oefeningen dus graag beide ezels betrekken. Teuntje doet niets waar ze geen zin in heeft, heeft een parmantig karakter. Sterk bij wandelingen, parcours en concetratieoefeningen (bv speurtochten).

Jip (ruin. geb. 2010) is hier te zien als veulentje dat zich laat knuffelen door een meisje met het syndroom van Down. Jip is een zeer gedienstig ezeltje en heeft graag contact. Open karakter. Uitstekende wandelaar. Zeer geschikt met kinderen.

Roos (v. geb. 2005) is hier te zien tijdens een mindfulness sessie met kinderen. De kinderen doen een zogenaamde bodyscan met de ezels en focussen hun aandacht op alle onderdelen van het ezellijf door aan te raken, te kijken,te ruiken. Doel is zo goed mogellijk hun aandacht te richten. De ezels merken dat en blijven staan, lopen niet weg. Roos is een uitstekende meditatie ezels. Zeer geschikt voor kinderen.

bottom of page