top of page

Equi Assisted Mindfulness


Waarom mindfulness met ezels? En waarom met paarden? (FOR ENGLISH PRESS HERE)  


Ezels zijn erg aanhankelijke dieren en zoeken contact met mensen. Hun compacte formaat en grote hoofd en oren maakt hun erg aaibaar. Door ezels bij de mindfulness oefeningen te betrekken, zetten we alle zintuigen op scherp. We verwachten dat door deze focus van je zintuigen op het dier leidt tot een toename van je dopamine. Paarden worden weer geroemd om hun gevoeligheid.
De ezels worden ingezet bij oefeningen die al bewezen effectief zijn. Dat maakt de oefeningen leuker en luchtiger, en daardoor prettiger om te herhalen. De oefeningen kunnen ook met paarden worden toegepast onder begeleiding van een ervaren paardencoach of -trainer.


Gebaseerd op wetenschappelijke studies:

De duur van het programma is acht weken en onze hypothese is dat je intrinsieke motivatie en veerkracht langzaam maar zeker weer opkrabbelt.

De oefeningen zijn allemaal gebaseerd op eerder verworven wetenschappelijke inzichten. Wist je bijvoorbeeld dat visuele focus leidt tot verhoogde afgifte van dopamine? Dat doen wij bijvoorbeeld bij de body scan. En ook auditieve focus kan je dopamine positief beïnvloeden. Onderdeel van onze luisteroefening met je dier.


Verder wetenschappelijk onderzoek:

De AMEP methode is nu onderwerp van wetenschappelijk onderzoek  en staat onder supervisie van prof. dr. Pim Martens van Maastricht University. Wil je alvast een publicatie lezen? Klik hier: https://doi.org/10.3390/ani12192564

​Heb je belangstelling om deel te nemen in deze studie? Stuur dan een mail naar Brigitte Wijnen : bmt.wijnen@maastrichtuniversity. Zij kan je informeren over de voorwaarden.              WELKE PROGRAMMA'S ZIJN ER?

 

Mindfulness

Mindfull donkey

Susan Guus liggend.JPG

Relax

Celeste met Jules.jpg

Mindfulness met ezel Jules

Celeste met Bram.jpg

Mindfulness met ezel Bram

LICENTIETRAINING EQUI ASSISTED MINDFULNESS

Wil je de training Mindfulness met ezels/paarden zelf gaan geven? Dat kan met onze train-de-trainer cursus waarmee je tegelijk de licentie verwerft (toestemming) om onze cursus te geven aan anderen. Je ontvangt dan ook de meditatieteksten, de audio files met de ingesproken meditaties en een handleiding voor de trainer.

Aangezien dit een van onze specialisatie modules is, heb je als voorbereiding de cursus Donkey Assisted Services (Asinotherapie Basismodule) nodig. Of je bent ervaren paardencoach.

Deze licentietraining vindt plaats op het landgoed in Zuid-Limburg, dus het voelt als een vakantie en training in één. 

Data: 24 t/m 28 juni 2024 (5 dagen)

Kosten: € 1250,=, iclusief lunches, cursusmateriaal, audio files, en licentie

BOEK HIER:

Onze afgegeven licenties:

Noord Holland       

 Lisette van Leeuwen, Rucs de Wurft,

Bobeldijk 115, 1647 CM Berkhout

Mail : dewurft115@gmail.com

Janet Kooijman – de Bruijn, Hoeve Waterloo – De Ezeltuin

Dorpsstraat 64, 1731 RH Winkel

06-40407334

Mail: janet@hoevewaterloo.nl

Limburg:

Nicole Scheffers, Ezelstal Hans en Grietje, 

Maastrichterweg nst 7, 6228 XT Maastricht

Mail: colles.scheffers@gmail.com

Gonnie Kraus

Raadhuisstraat 55

6181 HA Elsloo

gonniekraus@gmail.com

AMBULANT MOTIVATION ENHANCEMENT PROGRAM (AMEP)

Mindfulness met ezels

Het AMEP programma is een AMBULANTE training gericht op het verbeteren van je veerkracht en intrinsieke motivatie. Ezels en huisdieren spelen een grote rol, zij worden betrokken bij alle oefeningen. Ezels op onze locatie, huisdieren bij jou thuis.

We richten ons bij deze training sterk op het verbeteren van je veerkracht en je intrinsieke motivatie. Zin hebben om weer nieuwe dingen op te pakken, wilskracht hebben. Dat kan door het stimuleren van dopamine. Dopamine is een stofje in je brein dat sterk verbonden is met motivatie, een eigenschap die bij overbelasting is aangetast.

We hebben een programma ontwikkeld dat gebaseerd is op mindfulness met ezels en andere dieren en dat je dagelijks prikkelt om een bepaalde activiteit te doen die je dopamine stimuleert. De training duurt 8 weken, met een wekelijkse bijeenkomst op onze locatie.

In 2024 uitsluitend voor mensen met burnout klachten, die aan een wetensschappelijke toets willen deelnemen:

Zin in verandering? Meld je aan!

8 - weekse training vanaf 11 mei 2024.

Kosten GRATIS VOOR MENSEN DIE AAN DE ONDERZOEKSCRITERIA VOLDOEN

Normaal € 400,=, inclusief 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur op onze locatie en een oefenprogramma voor thuis.

Klik hier voor informatie

Zijn de deelnamekosten te hoog voor je? Praat eens met je werkgever. Misschien is hij bereid een bijdrage te leveren.

INTERN MOTIVATION ENHANCEMENT PROGRAM (IMEP)
Mindfulness met ezels

wil je een aantal zaken veranderen in je leven? Relaxter in het leven staan? Motivatie en wilskracht voelen? Dan is de INTERNE gedragstraining van vijf dagen met ezels wellicht wat voor je. De training is gebaseerd op wetenschappelijke studies en richt zich behalve meditatie en oefeningen, ook op slaap, voeding, concentratie en ademhalingstherapie. 'Evidence based tools to improve your daily life'. Je verblijft 5 dagen met ons op een mooi landgoed in Zuid-Limburg. Vakantie en training in één!

Deze methode is gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen, waar wij een versterking proberen aan te brengen door met dieren te werken.

Tijdens een intensieve 5 daagse midweek op een Landgoed in Zuid-Limburg leren we je je leven anders in te richten. We leren je oefeningen die je heel gemakkelijk en gratis in je leven kunt inweven. Meditaties, ademhalingsoefeningen, en het beter verdelen van je focus en onfocus.

Vijf dagen van 9 - 17u. Ga je daarna als een ander persoon naar huis? Nee! Dat lukt niemand in vijf dagen, maar je hebt wel de oefeningen intensief geleerd en krijgt een heel gemakkelijk programma mee naar huis om dit te blijven oefenen. 

Data: nog te bepalen

Kosten: € 1250,= inclusief overnachtingen en zelfbereide maaltijden

Informatie? Klik hier

Behoor jij ook tot de groep mensen die zich overbelast voelen? Meld je dan snel aan.

Kan je de kosten niet opbrengen? Praat dan eens met je werkgever. Hij heeft er immers belang bij dat je niet overbelast raakt en ziek wordt.

bottom of page